Øyner med samme farge som en skyfri himmel eller et stormfult hav er noe av det vakreste som finnes og det å velge riktige farger når du sminker deg er essensielt for å fremheve de vakre safirene dine.

Et hemmelig triks er å bruke fargehjulet for å finne hvilke farger som er de motsatte av øynene dine – det er nemlig disse som er de ideelle fargene når du sminker deg.

fargekart
Fargekart

Som du ser på bildet over er blå den motsatte fargen til gull- og rødtoner og det er disse du bør satse på for å få det perfekte resultatet. Her er noen tips til hvordan du bestemmer nøyaktig hvilken farge som er best for deg:

Jordfarger

hvordan sminke blå øyne
Jordfarger – perfekt til smokey eyes

De fineste fargene til blå øyner er ofte jordfarger med nøytrale toner. Disse fargene får øynene til å glitre og er den perfekte fargen når du skal lage smokey eyes, eller sotete øyner som det kalles på norsk.
På grunn av kontrasten mellom blått og brunt skaper du et sensuelt og intenst blikk. Legg disse fargene også gjerne på våtkanten for et enda mer sexy resultat.

Rosegull

hvordan sminke blå øyne
Rosegull <3

En ny farge som virkelig har gjort sin inntreden det siste året, både når det gjelder interiør og sminke, er rosegull. Du tenker kanskje mest på iPhone 6s når det kommer til denne fargen, men på blå øyner er den helt perfekt og ser helt nydelig ut. Det skjer noe magisk når du blander rosegull med blå øyner og spesielt hvis du bruker en shimmer farge.

Rødlilla og gull

hvordan sminke blå øyne
Rødlilla!

Ikke helt rødt og ikke helt lilla, men rødlilla! Denne fargen ligner faktisk rosegull men er dypere og mer intens. Bruk den med en gull shimmer farge midt på øyelokket og du får en klassisk og elegant look uansett anledning.

Shimmer

hvordan sminke blå øyne
Shimmer

Dette gjelder egentlig for de fleste øyenfarger, men ved å bruke en hvit highlighter i øyekroken og halvveis langs våtkanten gir det en illusjon av større øyner og ser veldig engleaktig ut. Passer supert med lys sminke og gir en unik glød til øynene.

Dette bør du unngå

Beklager blåøyde sjeler, men dere må faktisk unngå en del farger dere også. Under finner du en liste over de største fargetabbene for blå øyner.

1. For mørke farger

hvordan sminke blå øyne
For mørke farger

Det kan være kjempefint å bruke mørke farger når du har blå øyner, men oftest blir mørke farger som en tung ramme rundt øynene, spesielt når det gjelder svart. Kontrasten mellom svart farge og blå øyner blir rett og slett for dramatisk og gir en røff makeup look. Du kan derimot blande svart med andre farger for å f.eks lage smokey eyes. Her gjelder det å prøve seg litt frem.

2. Blå

hvordan sminke blå øyne
Too much?

De med brune øyner er heldige som kan bruke brun øyenskygge, men de med blå øyner derimot bør unngå blå øyenskygge. Det blir rett og slett for fargerikt og ser som oftest ikke bra ut. Du kan derimot bruke blå eyeliner på våtkanten eller på øyelokket, men hold fargen til et minimum.

3. Grønn og gul

hvordan sminke blå øyne
Nei!

Blå er i seg selv en veldig intens farge og burde derfor ikke konkurrere med andre sterke farger som grønn og gul. Om du absolutt vil bruke disse fargene anbefaler jeg at du kombinerer de med nøytrale komplementære farger.

Ønsker du å lære mer? Kom innom BeautyHouse for en sminkeveiledning.