Jeg snakker ikke fra personlig erfaring, jeg elsker jobben min nå. Men det var en gang det var et mirakel at jeg kom meg ut av sengen, for jeg mistrivdes så sinnsykt i jobben jeg hadde. Og jeg vet mange av dere føler det samme akkurat nå, men hva kan man gjøre?

Jeg vurderte å bytte jobb, men det viste seg å være vanskelig å få noe bedre, så dette førte til at jeg tenkte, “fuck it, jeg bare slutter og blir globetrotter og lever på de oppsparte 323 kronene jeg har i banken”, men pappa overbeviste meg om at dette var en dårlig idé. Så da måtte jeg nesten bare gjøre det beste utav situasjonen inntil videre og siden jeg er så glad i skjønnhet og sminke brukte jeg det for å gi meg selv en liten opptur hver dag. Jeg tenkte jeg kunne like godt få kompliment mens jeg bannet meg gjennom dagen.

1. Lek med hårfrisyrer

frisyrer

Jeg får mestringsfølelse bare av å klare en basic flette, så tenk deg følelsen når du klarer en dutch braid, waterfall braid eller en sånn flette det ser ut som du må ha 500 fingrer for å lage.

Men det handler ikke bare om fletter, det handler om at du skal prøve ulike hårstiler og gjør det til en liten hverdagslig lek. Bestem deg hver dag for hvilken frisyre du vil prøve og bare kjør på! Du kommer til å faile et par ganger men du kommer også til å finne en frisyre som får deg til å føle deg som Rihanna på den røde løperen, og er ikke det en god følelse så vet ikke jeg.

2. Prøv ulike leppefarger

lepper

De kan ta fra deg friheten, de kan ta fra deg gleden – men leppestiften kan de aldri ta fra deg (med mindre du jobber på sykehus eller lignende, da kan de ta fra deg det også). Den største trenden nå er matt leppestift og jeg er helt hundre prosent gal etter å prøve nye farger og merker. Det er faktisk avhengighetsskapende når man først begynner.

Jeg mener ikke du skal gå for de mest skrikende neon fargede leppestiftene, men prøv deg fram med naturlige og subtile farger (siden du tross alt skal på jobb), ha en challenge med deg selv – en ny farge hver dag i 14 dager. Det høres ikke ut som den mest utfordrende challengen, men på denne måten lærer du mer om hvilke farger du kler og kanskje finner deg en ny favoritt leppestift?

Matte leppestifter varer lengre enn ‘flytende’ leppestifter, men du må huske å sjekke ingrediensene før du kjøper. De har nemlig en tendens til å tørke ut leppene og gi deg tørre og flakete lepper. Derfor er det lurt å lese litt rundt om de ulike merkene før du klikker ‘Add to Cart’.

3. Bruk produkter som fjerner poser

makeup

Ingenting får meg til å føle meg like elendig som poser under øynene som drar hele fjeset mitt nedover. Det er nesten som en placebo-effekt, jo trøttere jeg ser ut – jo trøttere jeg føler meg.

Problemstilling: du står opp kl. 07:00, gnir de trøtte øynene dine, tusler til badet, aner fred og ingen fare før du ser deg i speilet… Kråkereir i håret og mørke halvmåner under øynene er noe som sniker seg tilbake hver natt, du mistenker monsteret under senga men har ingen bevis. Tjue minutter og 0,3 kg sminke senere er situasjonen under kontroll og du hiver deg ut døra for å komme deg på jobb. Kanskje monsteret under senga blir med deg, for i løpet av dagen blir posene under øynene mer synlige og du ser like sliten ut som på morgenen. Hva gjør du feil?

Løsning: Du bruker feil produkt og mest sannsynlig bruker du ikke primer og/eller setting spray. Om du sliter veldig med dette problemet burde du ta på en god primer under øynene, deretter en concealer som er lysere enn hudtonen din, også til slutt en setting spray som holder alt ved like hele dagen. A++

4. Fiks neglene

negledesign

Man føler ikke seg spesielt fresh når man ser ned på tastaturet og sprukne negler med litt sporadisk gammel neglelakk stirrer tilbake på deg. Fiks det! Prøv nye farger, ta en manikyr, bruk en pleiende håndkrem – ta vare på deg selv. Det er utrolig hvor mye bedre du kommer til å føle deg når du begynner å ta vare på hver eneste del av kroppen din.

5. Plei deg selv

champagne

Ta deg en tur til utlandet, dra på et spa-hotell, besøk en skjønnhetssalong – gjør noe for å sette pris på deg selv! Få en avslappende massasje, ta vippe-extensions, shellac-negler, brynstyling, legg av penger til å ta ansiktsbehandlingen du har hatt lyst på osv. Gjør ting for deg selv som gir deg glede og får deg til å føle deg bedre. Nyt de små øyeblikkene og sett pris på det du har akkurat nå, dette er en overgangsperiode og det blir bedre, det lover jeg 🙂