På et eller annet tidspunkt ble jeg en av de som sier “jeg er rett rundt hjørnet”, når jeg egentlig sitter usminket i sofaen med pysjen på og spiser en skolebolle. Kanskje det var etter Drake innførte uttrykket Yolo at jeg ble så lite effektiv, men det er liksom så mye annet jeg heller vil gjøre enn det som forventes av meg. Feel me?

Derfor er det veldig viktig for meg å ha en enkel og rask sminkerutine, ellers hadde jeg vært forever alone og aldri kommet meg ut døra. Her er mine åtte steg for å bli klar raskere enn du klarer å si Whopper Cheese i drive throughen hos Burger King.

Steg 1: Cleanser – 30 sek.

Det første jeg gjør er så klart å vaske det skitne fjeset mitt med en god cleanser. Siden jeg er så heldig at jeg har en hud som tror den er evig 13 år, må jeg bruke en cleanser fra Dan Kern sin acne regimen for å forhindre utbrudd. Sliter du også med jevnlige kviseutbrudd anbefaler jeg hele serien med cleanser, treatment og moisturizer på det varmeste. Det er derimot viktig at du velger en cleanser som er tilpasset din hudtype og det er en god idé å gjøre en hudanalyse slik at du kan velge produkter med de riktige ingrediensene for deg.

dan kern
Dan Kern

Steg 2: Fuktighetskrem – 30 sek.

Etter cleanser slenger jeg på litt fuktighetskrem, nok en gang er det viktig at du velger en fuktighetskrem som er gunstig for din hud og ikke fordi Kylie Jenner bruker den. Jeg liker veldig godt kremer som kun er bygget opp av naturlige produkter fordi huden blir også det den spiser. En favoritt er Uncle Harry’s Jojoba Cream, en naturlig og oljefri krem som beskytter og hydrerer huden uten å blokkere porer.  

jojoba cream
Jojoba Cream

Steg 3: Primer – 1 min.

“Primers do for your skin what lingerie does for your figure”, sier Vogue og det er det sanneste som noen gang har blitt sagt. Primer skal hjelpe foundationen du bruker å dekke, holde på, jevne ut og fremheve det fine, derfor er dette steget hellig for meg. Jeg bruker Smashbox sin Photo Finish Foundation Primer, men det finnes utrolig mange fantastiske å velge mellom. Så her prøver du deg frem og finner den som passer deg best. Fordel den jevnt utover hele fjeset og du er nå offisielt blitt vasket, fuktet og primet, og det har kun gått 2 minutter – gratulerer!

smashbox
Smashbox

Steg 4: Foundation – 3 min.

Dette er det mest tidskrevende steget, selv om jeg har skrevet 3 min. så er vel det ganske kraftig underdrevet.
Her er mine tips for å ta på foundation som en pro:

Prøv FRØYA’s fantastiske foundation

frøya cosmetics foundation
FRØYA Cosmetics

Steg 5: Rouge/Bronzer – 1 min.

Bruk en rouge og/eller bronzer som kler din hudtone, dette er faktisk vanskeligere enn man tror, men ikke gi opp! Den perfekte fargen finnes der ute for alle og enhver. Jeg anbefaler at du alltid velger en matt rouge og/eller bronzer, og heller bruker en highlighter om du vil glinse litt ekstra. Min favoritt rouge er Cream Blush fra NYX og har vært min følgesvenn i flere år.

rouge
NYX

Steg 6: Mascara – 1 min.

Maskara er det sminkeproduktet jeg tror de fleste kvinner (og noen menn) ville tatt med seg på en øde øy. Det er ikke svart magi, det er bare maskara, men den har evnen til forvandle hele ansiktet ditt.

Om du har 2 minutter å bruke på dette steget anbefaler jeg å først bruke en vippe-primer, denne fungerer på samme måte som en primer for ansiktet og hjelper maskaraen gi deg lengre og fyldigere vipper. Deretter tar du på maskara. Enkelt og greit. Du kan hoppe over dette steget om du setter på vippe-extensions, disse varer rundt 4 uker og er det beste valget du gjør i livet, utenom å ta utdanning og sånn da.

Steg 7: Øyenbryn – 2 min.

Jeg, personlig, ser temmelig dum ut om jeg tropper opp dit jeg skal uten øyenbryn. Og om du er som meg, altså ikke er velsignet med tjukke Cara Delevingne bryn, så er dette et av de mest essensielle stegene for en komplett look. Det tar rundt to minutt å tegne på, børste osv brynene sine, men om du vil spare enda mer tid kan du gå til en salong å få de farget, nappet og stylet profesjonelt.

Da vil du våkne med bryn som er ready for action selv om du ikke er det. Bitchn Brows Essential brow kit gir deg alt du trenger for å gjøre det selv. 

bryndesign
Bitchn Brows

Steg 8: RUN – ? min.

(Forklarer seg selv)