Det er få ting som er like nasjonalromantisk som klassiske tradisjonelle fletter på selveste grunnlovsdagen. En gjennomført flette kan forvandle hele antrekket fra fint til fantastisk – uansett om du skal bruke bunad eller ei.

Du trenger en frisyre som holder hele dagen når du skal gå i tog, spise is, spasere, suse rundt på tivoli og bli med på både sekkeløp og potetløp. Det er også viktig at håret ikke blir ødelagt av regn, fuktighet eller skikkelig grisevær. Fletter går aldri av moten og passer perfekt til 17 mai fordi de er utholdende og tåler litt før de blir stygge.

Jeg har ikke lyst å gi deg panikk, men 17 mai er rett rundt hjørnet og det er på tide å begynne å planlegge. Nedenfor har jeg laget fem fletter til de med langt, middels og kort hår. Velg den fletten du vil prøve deg på og øv deg slik at den blir perfekt på nasjonaldagen. Keep calm and braid on.

5 fletter til langt hår

Det finnes utrolig mange måter du kan flette håret ditt på når det er langt, variasjonene er endeløse og resultatet er alltid vakkert. Jeg har selv langt hår og synes det er enklere og gøyere å flette håret nå enn når det var 30 cm kortere.

Her er mine 5 favorittfletter til langt hår, klikk på lenkene under bildene for å få instruksjoner hvordan du lager de selv.

1. Fransk sideflette

Fransk sideflette
Foxy Locks Girls – YouTube

En nydelig fransk sideflette kommer til å ta pusten fra alle som går forbi deg i toget, den er avslappet, romantisk og elegant. Slik lager du den.

2. Halo-flette

Halo-flette
Amber Fillerup – YouTube

Halo-fletten er en av de mest klassiske variantene og er blendende vakker! Denne passer perfekt til bunad og er veldig enkel å flette selv. Slik lager du den.

3. Bohemflette

Bohemian Braid
Fancy Hair – YouTUbe

Dette er kanskje den fineste fletten på hele listen, den blander bohemsk kreativitet med eleganse og er kjempefin. Slik lager du den.
4. Fossefallflette

Waterfall Braid
Kayley Melissa – YouTube

Du ser virkelig hvorfor denne fletten blir sammenlignet med et fossefall. En enkel men likevel utrolig vakker frisyre å bruke på 17 mai. Slik lager du den.
5. Mohawkflette

Mohawkflette
Alex Gaboury – YouTube

Mohawkfletten er en tøffere variant og passer perfekt til de som skal bruke kjole. Slik lager du den.

5 fletter til medium langt hår

De med medium lengde hår har nesten like mange flettemuligheter som de med langt hår, men det er noen stiler som ser ekstra nydelig ut på håret ditt.

Her er mine 5 favorittfletter til medium hår, klikk på lenkene under bildene for å få instruksjoner hvordan du lager de selv.

1. Oppsatt omvendt pariserflette

Oppsatt omvendt pariserflette
Lilith Moon – YouTube

Selvom vi feirer Norge på 17 mai kan du fremdeles se ut som en gresk gudinne med denne oppsatte omvendte pariserfletten. Slik lager du den.

2. Kryssordsflette

Kryssordsflette
Lilith Moon – YouTube

Kryssordsfletten er en vakker vri på den vanlige hestehalen og er super for de som skal gå uten bunad. Slik lager du den.
3. Oppned oppsatt fransk flette

Oppned oppsatt fransk flette
Luxy Hair – YouTube

Gå for en elegant hårtopp med fletter i nakken for å skille deg ut fra mengden. Slik lager du den.
4. Avslappet fransk flette

Avslappet fransk flette
Luxy Hair – YouTube

En avslappet fransk flette blander nasjonalromantikk med bohemsk stil, du kommer garantert ikke til å møte noen med samme frisyre. Slik lager du den.
5. Enkelt flettebånd

Enkelt flettebånd
Bodmon Zaid – YouTube

Flettebånd er den mest populære måten å flette håret sitt på og kler alle hårtyper. Du kommer til å bli avhengig av denne når du lærer deg hvordan du gjør det. Slik lager du den.

5 fletter til kort hår

Kort hår burde ikke stoppe deg fra å bruke fletter, resultatet blir like vakkert men det krever litt mer energi og øvelse for å få det skikkelig til.

Her er mine 5 favorittfletter til kort hår, klikk på lenkene under bildene for å få instruksjoner hvordan du lager de selv.

1. Double dutch

Double dutch
lalastar0002 – YouTube

En dobbel dutch flette på den ene siden av hodet er en klassiker både for de med kort og langt hår. Slik lager du den.
2. Tøff flette

Tøff flette
Milabu – YouTube

Denne fletten hadde ikke noe navn så jeg kalte den originalt nok ‘tøff flette’. Dette er en unik og edgy flette som er kjempefin på kort hår og passer til de som ikke skal bruke bunad på 17 mai. Slik lager du den.
3. Milkmaid-flette

Milkmaid-flette
Megan Joy – YouTube

Milkmaid-fletten er en vakker frisyre som ligger som en tradisjonell krone rundt hodet. Slik lager du den.
4. Dobbel fransk flette

Dobbel fransk flette
Amanda Steele – YouTube

Den klassiske franske fletten, eller pariserfletten, fungerer like godt på kort hår som på langt hår. Stilen er romantisk men fremdeles edgy og er perfekt til 17 mai. Slik lager du den.
5. Bohemflette

Bohemflette
Abby Smith – YouTube

Flett deg som de kongelige og gå for denne bohemfletten. Dette er etter min mening den fineste fletten for de med kort hår og er kjempe enkel å flette selv. Slik lager du den.