Jeg er uendelig takknemlig for at det er 2016 og vi alle har blitt eldre og visere. Om det kom en person bort til meg å fortalte meg han hadde endelig løst mysteriet og oppfunnet en tidsmaskin, ville jeg faktisk sagt, “nei takk, hold den tingen langt unna meg”.

For angsten som bygger seg opp når jeg tenker på skjønnhetsfeilene jeg gjorde før er på grensen til panikk. Dette er ikke snakk om “haha jeg brukte blå øyenskygge før”, men nærmere “herregud jeg spraytannet meg oransje, brukte pistrete hair extensions og smurte på hvit foundation på leppene”, ja så gale var det.

Denne artikkelen er derfor en redningspakke til hele menneskeheten, kall meg gjerne heltinne, men vi har viktigere ting å snakke om. Jeg skal nemlig gjøre dere en bjørnetjeneste og redde dere fra mine tidligere skjønnhetsfeil og jeg er ganske sikker på at du har gjort de også.

Selvbruning

selvbruning fail

Jeg begynner med den saken som står meg nærmest, altså selvbruning. Før var jeg som sagt oransje og jeg hadde til og med de sjarmerende skjoldene som alle elsker. Det går rykter oppi hodet mitt om at jeg også gikk rundt å stinket selvbruning, men det orker jeg ikke å tenke på.

Heldigvis har selvbruning utviklet seg ekstremt mye siden den gang og vi har også fått teknikker og verktøy som sørger for vellykket påføring og resultat. Sitter du der å tenker “huh? hva slags teknikker og verktøy?”, så for Guds skyld følg tipsene under før du nærmer deg selvbruningen din igjen.

Bruk hansker eller votter (kjøpes på Vita), oransje hender er 2010.

2. Øyenbryn

brow fail

Verden har blitt så besatt av perfekte øyenbryn at det har skapt et helt unikt bryn-blindhetssyndrom, også kjent som BBS (fra nå av, spread the word #BBS). Det var ikke gale da jeg hadde mine glansdager, jeg gjorde definitivt brynfeil jeg også, men nå har det derimot tatt heeelt av.

Folk har rett og slett ikke perspektiv lenger på hvordan brynene deres ser ut og skal se ut. Ser du en person med BBS i øynene kan du se at de skjønner at det er noe som ikke helt stemmer, likevel klarer de ikke å sette fingeren på det og overkompenserer med enda verre bryn. Dette blir jo som rene definisjonen på en ond sirkel.

I sin fulle forvirring tegner de brynene tjukkere, eller tynnere. Kanskje de tegner de nærmere hverandre, på grensen til unibrows.

Noen mister formsansen sin også og kan finne på å overbevise seg selv om at bryn i samme form som en sædcelle ser dritbra ut. Det gjør ikke det! Slutt opp!

Har du en eller flere av symptomene nevnt ovenfor bør du gå til en brynspesialist snarest.

3. Vipper

vippe extensions fail

Sammenklistrede klumpete edderkopp vipper er noe vi alle har opplevd, bare innrøm det. Før vi fikk vippe-extensions og vippe-serum var vi nødt til å nøye oss med kun maskara, som noen ganger førte til slike pene vipper.

Det er fortsatt jenter som gjør denne feilen og bruker feil maskara og/eller for mye maskara og resultatet blir deretter. Men heldigvis finnes det enkle løsninger:

4. Foundation

foundation fail

Når jeg ser bildet over tenker jeg bare stakkars, jeg får nesten dårlig samvittighet for at jeg bruker nydelige Nadine Coyle som eksempel på dårlig foundation, men det er et perfekt eksempel på hva man må styre unna.

Å legge en perfekt foundation er ikke så vanskelig, men jeg forstår at det er lett å gjøre feil, jeg har selv gjort mange. Den største feilen er å bruke en farge som ikke matcher hudtonen din, så om du glemmer å legge foundation på halsen vil det vises med en gang.

Hvilke av disse skjønnhetsfeilene er du skyldig i?