Jo da, sminke kan absolutt fremheve det beste i ansiktet ditt, og noen ganger har man lyst å legge til det lille ekstra. Men husk at jo eldre man blir, jo mindre behøver man. Her er noen tips for å beholde din naturlige skjønnhet, som heller får deg til å se yngre enn eldre ut.

1. Bruk en lys blush

Ved å bruke en blush i en lys og ren farge som går i ett med hudtonen din, bringer frem en frisk look. Dersom du avslutter med en mørk tone, eller en matt finish, kan det få deg til å se eldre ut.

2. Unngå brune øyenskygger

Brune og beige øyenskygger kan fremheve de trøtte trekkene rundt øynene. Dersom man legger en skimrende lilla tone, vil øynene derimot se lysere og gi de gen frisk look.

3. Prøv tightlining

Øyenvipper vokser seg tynnere med årene, og å lime på falske øyenvipper er kanskje ikke den beste løsningen. Hva med å prøve ut tightlining, eller usynlig eyeliner som det også blir kalt, for å gi øynene dine en fantastisk ung look – på ett blunkt! Finn ut hvordan her.

4. Ikke legg maskara på de nedre vippene

Å legge maskara på øyenvippene gir en forfrisket look med en gang – men husk på at du kun trenger det på de øvre vippene. Dersom man tilføyer maskara på de nedre vippene bringer man frem linjer og rynker, noe man kanskje prøver å skjule.

5. Unngå svart eyeliner og maskara

Svart eyeliner og maskara er kanskje det mest vanlige; men dersom man heller går for en tone i brunt, vil den passe bedre inn med hudtonen din, og trekke frem en ung og sunn look.

6. Gå for myke linjer med eyelineren

Akkurat slik som skarpe kanter på øyenskyggen på åtti-tallet så alt annet enn naturlig ut, kan også skarpe og markerte linjer med eyeliner skape en eldre effekt. Hvis du prøver ut mykere linjer, oppnår du en mer naturlig og ung look. Se hvordan du kan lage myke linjer her

7. Ikke bruk mørk eyeliner på den nedre vippekanten

Hvis du sverger til eyeliner rundt hele øyet, bør du kanskje investere i en hvit eller lys tone til å legge på den nedre vippekanten. Når du bruker en mørk farge som svart eller brun, kan det gjøre øynene mindre og få deg til å se trøtt ut. Lyse toner åpner øynene, og får deg til å se yngre ut. Prøv selv, og se forskjellen!

8. Ikke bruk for mye foundation

Du trenger ikke lag på lag av foundation, det kommer ikke til å hjelpe deg. Ofte kan for mye foundation etterlate en flassende og uheldig look, i stedet for å dekke til de områdene du vil skjule. Se denne videoen for hvordan du best mulig kan legge akkurat så mye foundation du trenger – uten å etterlate ujevnheter.

9. Finn DIN foundation

Utrolig mange bruker en foundation tone som ikke går i ett med hudtonen sin, og dette er et stort nei-nei. Det er viktig å godta den hudtonen man har, og velge en farge som lett blender seg inn med huden din og kan dekke over problemområdene – uten å etterlate skarpe kanter langs kjeven eller flekker i ansiktet. Se hvordan du kan finne din foundation her.

10. Styr unna for mye pudder

Å bruke for mye pudder tar bort fuktigheten og gløden i ansiktet ditt, noe som får deg til å se eldre ut. For å beholde den friske gløden, bør du kun legge litt løst pudder på
haken og nesen – og kun hvis du absolutt må.

11. Fyll inn de ‘usynlige’ områdene i øyenbrynene dine

Ja, øyenbryn blir tynnere etterhvert som vi eldres. For å beholde de fine og fremhevede brynene du en gang hadde, er en øyenbrynspenn din nye bestevenn. Sjekk ut denne videoen for å fylle inn de ‘usynlige’ områdene som har dukket opp med årene, og gjenskape perfekte bryn.

12. Alltid bruk vippetang!

Å bøye øyenvippene med en vippetang gir deg en frisk look og ekstra volum til å bære litt ekstra selvtillit. Øyenvippene kan lett se små og tunge ut dersom man sløyfer vippetangen, så legg inn et ekstra minutt på badet for å se ekstra våken ut.

13. Gå for lyse leppestifter

Lysere leppestifter lager en større kontrast i ansiktet ditt, og fremhever unghet. Unngå dype, røde toner, i tillegg til plomme farger. Det perfekte valget er rosa eller beige toner for å legge til en yngre look. Les hvordan du kan velge den rette leppefargen her.

14. Alltid forbered leppene før du legger leppestift

Lepper kan fort bli tørre bak ett lag med leppestift, og det er absolutt ikke behagelig. Det er viktig å behandle og forberede leppene før du legger leppestift. Les om hvordan du kan oppnå et fantastisk resultat her.

Så bruk sminke for å fremheve skjønnhet, ikke for å dekke deg til – og ta noen tommelregler på hvordan du kan bevare den unge gløden!