Den mest sjeldne og unike øyenfargen er grønn – og Gud hvor nydelig den er. Mange med grønne øyner velger derimot ikke riktig sminkefarger for å fremheve smaragdene sine og ender ofte opp med å bruke farger som stjeler oppmerksomheten fra øynene istedenfor å komplimentere de.

Jeg skal gi deg en hjelpende hånd og fortelle deg nøyaktig hvilke farger som kler dine grønne sjeledrops. Disse tipsene fungerer både for de med helt grønne øyner og de med brune øyner med grønnskjær.
For å velge den riktige nyansen til dine øyner er det lurt å bruke fargehjulet for å finne din komplementærfarge.

fargekart
Fargekart

Komplementærfargen er den motsatte av øyenfargen din og er faktisk den fargen som best fremhever øynene dine. Ved å se på fargehjulet ovenfor kan vi si at:

Dette er en skuddsikker måte å velge den riktige øyensminken som både gir blikkpunkt og et ekstra glimt i øyet.

Grønne øyner burde bruke varme rødlige og lilla nyanser

grønne øyne1
Varme nyanser

Grønt er en blanding av gult og blått og derfor er varme farger perfekt til de med grønne øyner. Du kan velge om du vil bruke disse fargene som øyenskygge eller eyeliner, men ingen er like. Derfor er det lurt å prøve seg frem for å finne de kombinasjonene og fargenyansene som komplementerer deg best.

Bruk følgende farger om du har grønne øyner:

Dette bør du unngå

grønne øyne2
Unngå dette

Det er kjempeviktig at du velger de riktige tonene og ikke velger farger som ligger nært grønn på fargehjulet. Bruker du ‘nabofargene’ kan dette ofte resultere i for mye av det gode og det blir rett og slett ikke fint. Her er fargene du helst bør unngå: