Brune øyner finnes i alle variasjoner og kan minne om alt fra et fjellterreng i høstfarger til en nattehimmel med stjerner når lyset reflekterer. Det er derimot ikke alltid like lett å vite hva slags farger du skal bruke når du sminker deg for å fremheve øynene på best mulig måte, men har du brune øyner er dette enklere enn du skulle tro.

Når man skal avgjøre hvilke farger som passer best til sin øyenfarge kan man bruke fargehjulet for å finne de motsatte fargene og dermed de fargene som gir perfekt makeup til deg.

Selvom brun ikke finnes på fargehjulet er den en kombinasjon av forskjellige farger, derfor har brunøyde sjeler en rekke ulike nyanser å velge mellom.

fargekart
Fargekart

Om vi går ut ifra at brun er en blanding mellom primærfargene rødt, blått og gult ser vi at komplimentærfargene til brun er mange og varierte. Dådyrøynene dine kler derfor:

Dette er nesten alle fargene på fargehjulet, men det er viktig å velge de riktige nyansene av primærfargene også. Prøv deg frem med ulike toner og finn ut selv hva som kler dine øyner.

Siden det finnes så utrolig mange ulike brunfarger er det individuelt hvilke farger som kler akkurat deg.

Før du begynner er det greit å vite:

Plommelilla er nydelig til de med grønnskjær

plommelilla
Plommelilla

Er øynene dine som en sommerskog, altså brune med grønnskjær, kommer plommelilla til å virkelig fremheve de grønne områdene i irisen.

Bruk en øyenskygge eller eyeliner i denne fargen for å få øynene til å skinne som aldri før.

Legg gjerne den samme fargen på våtkanten din og avslutt med en mørk kajal for en sexy finish.

Blå våtkant kan få øynene til å glitre

blå
Blå våtkant

Jeg er helt imot ensfarget blå øyenskygge uansett øyenfarge, men om du bruker en blå eyeliner eller skygge i våtkanten vil dette få dådyrøynene dine til å skille seg ut fra mengden og se fantastiske ut.

Jordfarger er perfekt til hverdagssminke

jordfarget
Jordfarger

Naturlige jordfarger er supert å bruke som hverdagssminke og er kanskje den fineste kombinasjonen sammen med brune øyner. Nøytrale farger smelter inn i hudtonen din og gir en naturlig look, i tillegg komplementerer de øynene dine på en nydelig måte.

Det er også perfekt å bruke jordfarger når du skal ha mørkere lepper siden fargene ikke konkurrerer med hverandre.

Bronsefarger lager sexy smokey eyes

smokeyeyes
Bronsefarger

Bronsefarger åpner øynene og er min desiderte favoritt til de med brune øyner. Denne fargen er lik jordfarger men inneholder shimmer og er derfor perfekt som festsminke. Bland bronse, gullog en lys highlighter for å lage sexy smokey eyes, du kan også bruke en svart kajal og eyeliner for å skape et mer sensuelt blikk.

Om du synes det er for mye å bruke slike farger på hele øyelokket, anbefaler jeg at du bruker en metallisk farge som eyeliner og blander med nøytrale jordfarger.

Dette bør du unngå

Selv om du nå sitter å føler deg ovenpå fordi du har brune øyner og kan bruke nesten alle nyanser, må du fortsatt være forsiktig med enkelte

farger. Jeg anbefaler derimot at du prøver deg frem selv, det kan hende at dine brune øyner ser nydelige ut i disse fargene allikevel.

Neonrosa

neonrosa
Neonrosa

Neonrosa er en farge ingen burde prøve seg på og hvertfall ikke de med brune øyner. Kontrasten mellom fargene blir for stor og det blir rett og slett en gigantisk fargekræsj. Du ville vel ikke gått rundt med en neonrosa bukse og en brun genser? Så klart ikke! Derfor burde du heller ikke bruke denne fargen som øyenskygge eller eyeliner.

Gammelrosa, aprikosrosa, lillarosa er eksempel på farger du derimot kan bruke om du vil ha rosa øyensminke.

Gult eller oransje

gul
Nei!

Gul eller oransje sminke er vel ikke så populært å bruke som sminke for ingen vil vel se ut som en påskekylling eller appelsin, men jeg må fortsatt presisere at brune øyne må løpe så fort de kan fra disse fargene. De er for spesielle til å bruke som øyenskygge eller eyeliner med mindre det er Halloween, så hold deg laaaangt unna.

Svart

svart
Svart

Et helt svart øyenlokk blir for tungt og mørkt, selv for de med brune øyner. Du kan derimot blande inn svart når du lager smokey eyes og så klart bruke svart som eyeliner eller kajal.