Fletter er alltid en sikker vinner uansett hva du skal og det siste året har trendy dutch braids, eller omvendt pariserfletter som de kalles på godt norsk, tatt over håret til 8 av 10 jenter på instagram.

Det var Kim Kardashian og Kylie Jenner som ga denne frisyren vinger i 2015, men ikke tro at dette er en ny kreasjon av dem, tvert i mot! Dutch braids har lenge vært ansett som en av de fineste og mest klassiske flettene, men det er nå nylig folk har fått øynene opp for dem.

Jeg vet selv hvor frustrerende det er å ville lage en fin perfekt flette, men mangle ferdighetene som kreves for å gjennomføre dette. Alt som kan gå galt går galt – fingrene går i surr, delingene blir ujevne, tykkelsen blir feil, håret floker seg… Ja, det er et slit å flette.. Derfor har jeg laget fem super enkle steg du kan følge for å lage dutch braids på 1-2-3! Du kommer nok ikke til å få det til på første forsøk, men øvelse gjør mester.

Først et par ting som er greit å vite før du begynner:

Steg 1. Del opp håret

Dutch braids
Youtube – Roxxsaurus

Det første steget er å dele opp håret ditt i to deler, det ser best ut om du deler håret på midten, men om du ikke kler midtskille kan du så klart lage sideskille istedenfor.

Bruk en børste eller kam med et spist håndtak og dra den fra pannen og diagonalt til nakken din.

Steg 2. Flett under

Dutch braids
Youtube – Roxxsaurus

Ta en liten mengde hår fra toppen av hodet og del denne inn i tre deler. Når du fletter dutch braid fletter du under og ikke over slik som du gjør ved en vanlig flette – det er ikke mer komplisert enn det. Gjør dette én gang med de tre delene dine før du fortsetter.

Steg 3. Inkorporer håret gradvis

Dutch braids
Youtube – Roxxsaurus

Når du har flettet delene én gang tilfører du ekstra hår til den ytterste delen og fletter den under den midterste delen. Flett deretter den innerste delen under den nå midterste delen og gjenta med din nye ytterste hårdel.

Det høres kanskje forvirrende ut, men enkelt forklart er det kun den ytterste hårdelen som skal ta med seg hår fra siden av hodet og den innerste delen skal alltid gå under den midterste delen.

Steg 4. Større deler

dutch braids
Youtube – Roxxsaurus

Når du har flettet nedover til bakhodet ditt begynner du å dra med enda større hårdeler. Det er viktig at du følger den samme retningen slik at flettene blir jevne og fine.

Steg 5. Finish line

Dutch braids
Youtube – Roxxsaurus

Når du ikke har mer hår å legge til fletten fortsetter du å flette nedover helt til du kommer til slutten av håret. Fest den med et strikk og angrip den andre siden av hodet.
Klarte du å lage Dutch Braids på første forsøk?