På festivaler har jeg aldri gjort noe særlig utav meg selv bortsett fra høye hæler, som jeg utover kvelden finner ut er laget av djevelen, solkrem og lipsyl. Men jeg har alltid hatt lyst å prøve fargerik annerledes sminke som man ser på f.eks Coachella og andre internasjonale festivaler. For der er det en helt annen kultur enn her hjemme. Der blir inngangen til festivalene sett på som en dør til Narnia og det er forventet at du skal skille deg ut og kanskje aller helst gi Avatar-assosiasjoner.

Ved å vise individualitet tror jeg man får en helt unik festivalopplevelse, en slags frihetsfølelse og styrke. Dette er noe vi nordmenn helt klart kan lære av, derfor synes jeg at i år skal du glemme janteloven og skille deg ut! Glem twinsies, bare ta frem din indre mytiske skapning og drit i alle andre! Unntatt politiet, politiet må du ta hensyn til.

Her er de fem fineste og enkelste festival lookene som du kan lage helt selv.
1. Alv

alv makeup
Alv makeup

Denne looken handler om å hylle det harmoniske og idylliske, slik som alver gjerne gjør. Den er nesten engleaktig samtidig som den er unik og annerledes. Sminken fokuserer på naturlig skjønnhet og fremhever øynene med myke subtile detaljer som enkelt kan festes på og holder hele kvelden.

Det er kjempe enkelt å gjøre dette selv, kjøp noen selvklebende krystaller eller sølvstickers og sett de over eller rundt øynene. Finner du ikke selvklebende detaljer så er mitt hemmelige triks å bruke en god gjennomsiktig vippelim. Da vil de lime seg fast og holde hele kvelden uten at det skader huden din. Min favoritt vippelim til dette formålet er Ardell vippelim.

Videre skal huden være som porselen med minimal sminke på øynene. Det er fint med lyse lette jordfarger over og under øynene, men ikke bruk for tung ansiktssminke. Siden looken stråler uskyld trenger du ikke å bruke eyeliner, litt maskara holder lenge. For å virkelig naile denne looken kan du sette på falske øyenvipper som ikke er for tjukke eller lange men gir et naturlig åpent blikk.
2. Havfrue

havfrue makeup
Havfrue makeup

“Se hva jeg har, er ikke det flott? Liten prinsesse i havkongens slott.”

Alle jenter har vel drømt om å være en havfrue en gang i livet, nå har du den perfekte unnskyldningen! Ved å legge en tjukk turkis/blå glitter øyenskygge eller eyeliner under den nederste vippelinjen din oppnår du denne forførende sjøinspirerte makeup looken. Dette er spesielt fint om du har brune øyner, men ser også utrolig nydelig ut på blå og grønnøyde sjeler.

Bruk en mer nøytral farge som øyenskygge og en leppestift eller lipgloss som matcher øyenskyggen din for å få prikken over i’en. Her er mine anbefalinger:

  1. Turkis Nyx gel liner under øynene.
  2. Smokebalm Smokey Eye Palette nr 1 >bruk fargen Spark på øyelokket.
  3. Perfect Matt Lipstick i fargen Bare Bohemian

3. Drage

drage makeup
Drage makeup

Se så perfekt denne makeupen er til festival. Du trodde vel aldri ‘drage-inspirert’ sminke kunne se så on point ut, men der tok du nok feil. Her kan du velge om du vil bruke sterke tropiske farger på leppene eller øynene. Trikset er å fremheve en av delene slik at det ikke blir for mye.

På øyepartiet eller i pannen kan du bruke en hvit eyeliner og tegne på henna-inspirert kunst. Det trenger ikke å være perfekt, faktisk så er imperfeksjonismen en del av perfeksjonismen, skjønner du?

Om du vil gå for glitter som holder hele natten, til tross for vill dansing og svetting, anbefaler jeg at du først bruker en lipsyl slik at det fester seg og deretter drysser glitteret sporadisk over det ønskede området.

Her er mine tips:

  1. Bruk EOS sin organiske lip balmsom glitterfeste.
  2. Lag forførende smokey eyes og bruk nøytrale jordtoner.
  3. Bruk en hvit, sølv eller gull eyeliner, f.eks Viva la Diva eyeliner, og lag delikate indisk-inspirert linjer og prikker rundt øynene.
  4. Bruk en matt leppestift i en nøytral eller grønnaktig farge, dette kommer an på hvilken øyensminke du velger.

4. Enhjørning

enhjørning makeup
Enhjørning makeup

Lilla er den hotteste fargen for tiden og spesielt matte grålilla lepper. Jeg synes dette er den søteste festival makeupen på listen og minner meg om tivoli og sukkerspinn. Her kan du velge mellom lilla øyenskygge over eller under øynene og/eller lilla leppestift. Det kan kanskje bli for mye, men what the hell – det er jo festival!

NYX sin matte lilla leppestift Castle er helt sinnsykt perfekt til å gjenskape denne looken. Kjøp den her

5. Athena

athena makeup
This chick is on FIRE!!

Sist men ikke minst krigsgudinnen Athena. Dette er en sterk tribal-inspirert festival makeup som passer for sterke selvsikre kvinner. Om du velger å gå for denne så er du mitt idol og min nye bestevenninne, txtmekbye.

Det er ikke så vanskelig som det ser ut å gjennskape ‘Athena’, bruk en hvit eyeliner og lag prikker og linjer nedover pannen, leppene, øynene eller kinnene. Less is more, du vil lage en sterk, men likevel myk kvinnelig makeup look.
Lag markante mørke øyner med smokey eyes og kajal på vippekanten, bruk til slutt en highlighter i øyekroken, på nesen og kinnbena. Du er nå klar til å krige deg gjennom festivalnatten.