Hvite eller svarte dråper som renner ned fra pannen eller øynene dine og lager uattraktive zebra-striper er ikke ideelt når du skal imponere en gutt eller jente (?) på stranden. Men hva skal man gjøre da? Gå uten sminke? La huden få puste når det endelig er sommer? Hah, nei ikke vær latterlig. Hva med å heller bruke disse enkle løsningene for å få svettesikker sminke som ser helt naturlig ut, skåner huden mot UV-stråler og ikke renner.

1. Bruk en solkrem som pleier og er vannfast

Gni solkremmen godt inn i huden og vent noen minutter slik at den får tørke før du går videre til neste steg. Mene&Moy SPF 30 solkrem til ansikt er et godt alternativ, den gir fuktighet, er vannfast og gir næring til huden hele dagen.

2. Setting spray både før og etter du tar på sminke

Ved å bruke en matt setting spray før du tar på sminke sikrer du at sminken holder seg og ikke renner når det blir varmt. Husk å også gjenta dette steget når du er ferdig med å sminke deg slik at får du dobbel lockdown. Velg en spray som er matt og langvarig, f.eks NYX Makeup Setting Spray, istedenfor en spray med mye olje da dette kan føre til at huden din blir enda mer skinnende.

3. Primer som reduserer overflødig olje og glans

Store porer er et tegn på at huden produserer overflødig olje i ansiktet og dette kan bli enda verre når man er ute i solsteken. Derfor er det viktig å bruke en silikon-basert primer som minimerer porer. Slike primere fungerer som en matt base som jevner og mykner huden hele dagen uten å bidra til enda mer produksjon av olje i ansiktet. Benefit POREfessional Matte Rescue gir et matt resultat og reduserer synligheten av porer hele dagen.

Siden de fleste primere gir et lett dekkende resultat så er ikke behovet for å bruke heldekkende sminke for å skjule ujevnheter, mørke sirkler, kviser og så klart porer like stort.

4. Litt concealer eller foundation for å dekke mørke sirkler og misfarginger

Siden du skal ut i solen er det optimale at du hopper over dette steget, men om du insisterer så er det beste å kun bruke en lett concealer eller foundation. Ved å legge litt produkt på de områdene du vil jevne ut og ikke i hele fjeset, vil du få en mye freshere naturlig look enn ved heldekkende sminke i hele ansiktet.

Noen er redd for stygge skiller når de kun bruker foundation eller concealer i deler av fjeset, men dette er enkelt å forhindre. Om du velger en farge i samme hudtone som ansiktet ditt er det umulig å se hvor huden din slutter og produktet begynner. I tillegg gjelder det å bruke en bra blending-børste for å fjerne disse eventuelle skillene. Frøya Cosmetics blender er perfekt til dette.

Velg en foundation eller concealer som er vannfast, langvarig, oljefri og har matte-finish, så slipper du irriterende glinsende hud og slipper å bekymre deg for flekker når svetten begynner å renne.

5. Vannfaste brynprodukter

Gå for brynprodukt som har vannfaste egenskaper og langvarig hold. Siden det er fare for svetting er det også en fare for flekkete, klamme bryn som blir ujevne og stygge utover dagen. Om du bruker vannfaste brynprodukter så blir brynene dine like definerte, pigmenterte og perfekte som de alltid er uten at du trenger å bekymre deg.

Min desiderte favoritt til dette er Makeup Forever Aqua Brow.

7. Kremrouge istedenfor pudder

Ved å bruke kremrouge istedenfor pudder vil produktet smelte bedre inn i huden og se ut som en perfekt lett naturlig rødme. Pudder er også litt mer ustabilt fordi det kan fort bli stygt eller bare forsvinne etter noen timer på stranden. Det finnes mange kremrouger som sitter som støpt og noen er til og med vannfaste. Legg produktet langs kinnbena men ikke nærmere nesen enn to fingrer for en fin ungdommelig glød.

8. Vannfast eyeliner og maskara som ikke lager flekker

Når det er trykkende varme og fuktighet i luften er det viktig å bruke smeltesikre og vannfaste øyeprodukter. Heldigvis er mesteparten av eyelinere som finnes på markedet i dag vannfaste og lager dermed ikke stygge flekker over og under øynene.

Med sin faste applikator og vannfaste ingredienser er Daniel Sandler Black Velvet en vannbasert og vannresistant eyeliner som lover et flekkefritt ansikt fra du tar den på til du tar den av. Den er enkel å bruke og resultatet blir jevne presise linjer for sexy katteøyner i varmen.

En vannfast sintomasdelsida.org maskara som også gir definerte og lengre vipper er ideelt i sommer, Lâncome Hypnôse Doll Eyes gir deg svetteforsikring og lover vipper myke som fjær og farge som aldri flekker til huden din.