Kviser er noe jeg er lidenskapelig opptatt av siden jeg har hatt en endeløs kamp mot disse stygge røde fjellene hele livet. Jeg spurte moren min på hvilket tidspunkt burde jeg forvente at jeg slutter å få kviseutbrudd… Jeg er tross alt nærmere 30 enn 20 år gammel… Da fikk jeg til svar at hun får utbrudd enda, så det var jo betryggende.

Derfor har jeg vært nødt til å ta saken i egne hender og har faktisk en ganske solid slagplan hvordan du kan bli kvitt nye kviser raskt når du får utbrudd.

Kviser er vanligere enn du tror

Kviser er et hudproblem de fleste av oss har vært plaget med ihvertfall én gang i løpet av livet og knuser all selvtillit og swag når det er på det verste.

I puberteten er kviseutbrudd helt naturlig og de kan dukke opp i ansiktet, på brystet, ryggen, øreflippen, inne i nesa… ja egentlig overalt. Det som er betryggende er at kviseutbruddene vanligvis vil roe seg og etterhvert bli mindre hyppige jo nærmere du kommer slutten av puberteten.

Det er derimot de som aldri blir kvitt denne forbannelsen og sliter med utbrudd stadig vekk. Årsaken til dette varierer, men det er fortsatt mulig å få kontroll på kvisene dine.

Uansett alder så må du være forsiktig med å ikke pirke, skrape, irritere, poppe eller røre kvisene dine siden dette kan gi deg arr som er nærmest umulig å få vekk – kvisene går vekk men det gjør ikke arrene.

Heldigvis går det an å forhindre og forminske kviseutbrudd når du vet hvordan du gjør det.

Keep your friends close but your enemies closer

Men man skal aldri gå i krigen før man vet litt om motstanderen sin, slik oppstår kviser:

Tips som forebygger kviser

bli kvitt kviser
Get them out!!

Før jeg skal ta for meg den skuddsikre slagplanen min hvordan du blir kvitt eksisterende kviser, må jeg så klart anbefale deg at du finner produkter og rutiner som forebygger kviser. Det beste er jo om du slipper kviseutbrudd.
Rens huden

Fruktsyrer

Daglig rutine

Makeup

Stress ned

Slagplan for å få vekk kviser raskt

bli kvitt kviser
Bli kvitt kvisene!

Nå er det nok babling! Endelig har vi kommet til slagplanen min. Denne planen følger jeg hver eneste gang jeg merker en kvise begynner å dytte seg frem til overflaten, noen ganger går de helt vekk, andre ganger blir de mindre enn de opprinnelig hadde blitt om jeg ikke fulgte stegene nedenfor. Følg de morgen og kveld til utbruddet har gitt seg og gjerne gi tilbakemelding hvordan det funket for deg!

 

1. Rens huden med mild ansiktsrens

Det første du må gjøre er å vaske ansiktet ditt med en rens som ikke irriterer huden enda mer og som forebygger kviser. Denne rensen burde ikke etterlate olje da dette vil tette porene dine enda mer. Det beste er å bruke en ansiktsrens som har minst mulig tilsetningsstoffer og inneholder mest mulig godsaker mot kviser. Vent 15 minutter før du går videre til neste steg.

Jeg sverger på Acne.org regimen og anbefaler Dan Kern Cleanser på det sterkeste. Den irriterer ikke huden og er pH-balansert, dermed tørker den ikke ut ansiktet ditt og etterlater glatt og ren hud.

 

2. Benzoyl peroxide

Glem tannkrem og honning – kjør på med en krem som inneholder benzoyl peroxid. Dette er et bakteriedrepende stoff som angriper bakteriene som forårsaker kviser og uren hud.

Forskning viser at kremer som inneholder 2,5% benzoyl peroxide virker like godt som de med 10% benzoyl peroxide, den eneste forskjellen er at sistenevnte tørker ut huden mer enn nødvendig. Smør kremen i hele fjeset, ikke kun området du har kviser, og vent 15 minutter før du går videre til neste steg.

Acne.org sin naturlige Dan Kern Treatment har 2,5% benzoyl peroxide, er parabenfri og inneholder ikke parfyme.

 

3. AHA-krem i hele ansiktet

Det er viktig å bruke en krem som gir masse fuktighet, er eksfolierende uten å irritere og bidrar med å fjerne døde hudceller. Fuktighetskremer som inneholder AHA, alfa-hydroksysyrer, gjør nettopp dette og sørger for at huden blir myk og fin. Disse kan brukes hver eneste dag, men er spesielt viktig å bruke etter du har påført benzoyl peroxide.

Dan Kern AHA+ er av høy kvalitet, inneholder 10% glykolisk syre og har vært min favoritt og life saver i snart fire år.

 

4. Unngå sminke

Det aller beste er å hoppe over heldekkende sminke når du har kviseutbrudd slik at huden og porene får puste. Er du derimot nødt til å dekke de røde hovne kvisene dine anbefaler jeg at du bruker lett mineralpudder eller concealer som ikke inneholder parfyme eller andre kvisetriggende egenskaper.

Sørg for at makeup-børstene dine er rene og at du ikke irriterer kvisene enda mer ved påføring.

Har du prøvd bareMinerals sine produkter? Disse passer perfekt til de med uren hud og SPF 20 Correcting Concealer er min go-to når jeg har utbrudd. Den glir sømløst inn i huden og dekker supert samtidig som den lar huden puste hele dagen.