De siste månedene har jeg brukt mye tid på å gjøre meg selv mentalt og fysisk klar til våren og sommeren. Hodet mitt er i hundre over tanken på at snart er det varmere tider, men når jeg ser ned på kroppen ønsker jeg egentlig det bare skal bli vinter igjen og jeg kan gjemme alt i en stor mariusgenser. For huden, leppene, neglene og håret mitt har i løpet av vintermånedene blitt tørrere enn humoren til eksen min (ba-dum-tss). Du vet liksom at det er nedgangstider på kroppen din når hvite klømerker ikke forsvinner på tre dager og håret brekker av bare noen ser for hardt på det.

Men jeg har ikke masse penger å bruke på produkter og behandlinger, det har kanskje ikke du heller, eller kanskje du bare ikke vil bruke dine hardt opptjente skattepenger på slikt tull. Derfor har jeg gått på en vandring inn i de dypeste mest bortgjemte krokene på internett og funnet DIY tips og hemmeligheter som du kan gjøre hjemme med produkter du helt sikkert finner på kjøkkenet ditt.

Dette er mitt første av en rekke DIY-blogginnlegg der jeg skal hjelpe deg (og meg) med å bli sommerfin i rekordfart uten å bruke en eneste krone. Jeg vil herved testamentere videre til deg hvordan du får glansfult hår hjemme uten å gå til frisøren.

bakepulver hår
Før og etter

Bakepulver

Ser du bildet over? Dette er et ekte før og etter bilde av noen som brukte bakepulver, ikke for å lage boller, men for å få et mer glansfult hår. Dette er tydeligvis et kjent triks, men jeg hadde aldri hørt om det før. Bakepulver har faktisk flere funksjoner enn en hårkur, du kan også bruke det som kroppsskrubb, for å få hvitere tenner og kvisefri hud. Men disse tingene skal jeg ikke snakke om i dag, siden det egentlig hadde konkludert hele DIY-serien min.

Grunnen til at bakepulver gir et glansfult hår er rett og slett fordi den fjerner rester og kjemikalier fra tidligere brukte produkter som ligger som et glansløst lag på hårstråene. Håret ditt blir rett og slett renere, mer håndterlig og dermed glansfult av å putte i bakepulver.

1. Dosering

bakepulver
Dosering

Hvor mye bakepulver og vann du skal bruke kommer an på hvor langt håret ditt er, men det er ikke skadelig å bruke for mye. Jeg anbefaler at du begynner med 1 del bakepulver og 3 deler vann, så tar du det derifra. Føler du at det ikke blir nok til håret ditt så øker du bare mengden etterhvert. Du kan også blande litt bakepulver med shampoo om du liker at det skummer litt.

3. Påføring

dusj
Youtube – Laura Lee

Du kan bruke den hjemmelagede blandingen din på både tørt og vått hår, men jeg foretrekker vått hår. Begynn med hårrøttene dine og gni den nedover til hårtuppene. Vær nøye med påføringen og bruk tid på å jobbe blandingen inni håret..

3. Skyld håret

hang in there
Hang in there

Vent 5 minutter og skyll håret godt etterpå i varmt vann. Du opplever kanskje at det er vanskelig å få ut all blandingen, spesielt hvis du ikke brukte shampoo. Jeg synes dette var ganske irriterende fordi blandingen gikk liksom aldri helt ut, men bare rens og gni til fingrene dine blir skrukkete og det kommer til å gå ut etterhvert. Resultatet er absolutt verdt anstrengelsen.

4. Eplecidereddik

Ikke nok med at du må ha bakepulver i håret, men nå skal du også putte i eplecidereddik, alt vi må gjøre for skjønnheten… Eplecidereddik kan faktisk fungere godt på håret utenom bakepulverblandingen, men sammen er disse uslåelige for å få glansfult hår.

Etter du har vasket håret tar du i 1 del eddik og 4 deler vann. La den virke i noen minutter og vær forsiktig med øynene dine mens du vasker den ut.

Når du er ferdig tørker du håret ditt og nyter ditt nye glansfulle sunne hår! You’re welcome! 🙂