Eyeliner er perfekt til fest eller hverdagslige eventyr og kler alle. Ja, jeg mener det. DU kler katteøyner, du må bare lære den riktige teknikken!

Når du har øvd deg litt og  er varm i trøya kan du til og med leke med formen på vingen for å skape ulike makeup looks. For det finnes ikke bare én type katteøyner, men utrolig mange forskjellige lengder, størrelser, bredder og farger til forskjellige anledninger og formål.

Derfor er eyelineren noe jeg ikke kan leve uten. Mange jenter hadde tatt med seg maskara på en øde øy, jeg hadde tatt med eyelineren, uten tvil.

Du er kanskje ikke helt overbevist på mine pedagogiske evner over en blogg, men det er faktisk kjempe enkelt å lage katteøyner om du følger stegene under og det burde kun ta deg ca. 2 minutter.. i teorien. Men jeg vet jo hvor lite medgjørlig denne svarte linjen fra h*lvete kan være.

Faktisk så ble jeg kjent på tur til Polen når jeg var 14 som ‘hun med de svarte øynene’, ikke fordi jeg er en demon, men fordi jeg faktisk begynte så tidlig å legge eyeliner. Men tiltross for at jeg har 12 år fartstid på å legge den perfekte eyelineren, så klarer jeg stadig vekk å rote det til og dette skjer ofte:

eyeliner fail

Jeg kaller denne looken “måse som flyr”. Om du kjenner deg igjen og jeg ikke har mistet all tilliten din så prøv å følg stegene under for å lage perfekte katteøyne på 1-2-3.

Del også gjerne dine egne heldige eller uheldige dipliner/eyeliner øyeblikk i kommentarfeltet under. Lets go!

1. Eyeliner vs gel liner

eyeliner vs gel liner

Det første du må gjøre er å bestemme hvilken eyeliner som er riktig for deg å bruke til dette prosjektet. Om du er nybegynner er det enklest å bruke en gel liner + børste siden disse er enklere å påføre og mer tilgivende for ustødige hender.

Diplinere er noe vanskeligere å bruke da det ikke er like enkelt å justere mengde, tykkelse og form på linjen, dermed blir resultatet lettere ujevnt og asymmetrisk.

Om du bestemmer deg for å bruke en gel liner og børste er det viktig at du bruker en børste som er enkel å håndtere slik at fargen ikke flyr alle veier. FRØYA eyeliner-børste er presis og kjempelett å bruke, i tillegg liker jeg veldig godt Epic Black Mousse Eyeliner fra NYX.

En god og stabil dipliner jeg kan anbefale er Isadora Colourful Eyeliner.

Den gir et langvarig resultat og en god dyp farge. Vær obs på at denne inneholder lateks og er vannfast noe som kan irritere huden for de med følsomme øyelokk.

2. Dip the tip

Teni Panosian

Uansett hvilket redskap eller produkt du bruker er første steg å ikke ha for mye farge på applikatoren siden dette kan resultere i en tjukk og ujevn linje.
Gni av overflødig eyeliner og sjekk på håndflaten din om du klarer å lage en smidig ren linje som ikke etterlater for mye farge før du går løs på øyelokket ditt.

3. Lag en strek

hvordan legge eyeliner
Youtube – TheMakeupChair

Dra eyelineren fra ca. midten av øyelokket ditt (globalen) og nedover mot våtkanten i en rett linje som “peker” mot slutten av øyenbrynet ditt.  Du kan også legge den andre veien, men dette er mindre nøyaktig siden det da er vanskeligere å vurdere om vinkelen er riktig.

En grei regel er at vinkelen på vingen din skal enten peke mot slutten på øyenbrynet, eller mot tinningen din. Sistnevnte gir en mer avslappet makeup look og er perfekt for hverdagslig sminke.

4. Illuminati confirmed

Hvordan legge eyeliner
Youtube – TheMakeupChair

Tegn en strek fra enden av linjen du nettopp lagde og inn møt øyet ditt slik at formen blir som en liten triangel og fyll hele med farge. Dette er presisjonsarbeid og det er viktig at du holder deg innenfor kantene for å lage en perfekt vinge.

4. Følg prikkene

Hvordan legge eyeliner
Youtube – TheMakeupChair

Legg avlange små prikker langs øyelokket ditt for å sikre at sluttresultatet blir jevnt og fint. Når du har gjort dette følger du prikkene med noen få lange bevegelser og lager en hel linje ned til begynnelsen av vingen din.

5. Game time

Hvordan legge eyeliner
Youtube – TheMakeupChair

Du burde nå ha en ganske brukbar vinge i fjeset og det eneste du trenger å gjøre er en liten finpuss for å sørge for alt er rent og pent.

Men ikke finpuss for mye, det er lett å ødelegge en kjempefin eyeliner ved å overdrive dette steget og plutselig legge for tjukk linje eller lage flekker, og da må du begynne heeeelt på nytt.